Подходящата каишка е изключително важно допълнение към всеки часовник. Като я смените, можете с лекота да постигнете съвсем различен стил. Широка и разнообразна колекция каишки може да ви предостави голям брой потенциални комбинации. Затова много от моделите на Vostok Europe се предлагат с различни опции за каишки и верижки – с различни цветове, материали и стилове.

Vostok Europe Almaz 6S11-320O266 New Brozne NATO Strap

NATO каишка

Най-забележителното за NATO каишката е това, че се състои от един елемент. Почти всеки друг тип каишка има две отделни части и смяната му изисква изваждане на двата патента от лъговете. NATO каишките просто се прокарват под тях, за секунди.

Друго предимство на NATO версията е, че ако единият патент падне, вероятността да загубите часовника си е по-малка. Този тип каишки са направени от устойчиви изкуствени материали, например найлон и са изключително здрав и непретенциозни.

Те са разработени оригинално за британската армия през 70-те, но NATO им дава обозначението G10. Подобен дизайн има още от Втората световна война.

Верижки

Обикновено верижките са изработени от метали от обикновена стомана до злато, сребро, платина и родий. Типовете метални верижки са безброй и можете да намерите такава за часовници с всевъзможен стил  и предназначение. Голямо предимство на металните верижки е, че в повечето случаи от тях могат да се вадят звена, което ги прави подходящи за всяка китка. С течение на времето и от употребата металът се драска и има нужда от полиране и поддръжка.

Кожени каишки

Кожената каишка е вероятно най-традиционният начин да носите часовника на китката си. Разнообразието е колосално. От евтина изкуствена кожа до много скъпи екзотики, изборът е безкраен.

Можете да откриете всякакви варианти с различна текстура и цвят. Като започнете от класическите решения, може да продължите към екзотика като алигаторска, акулска, кожа от щраус, гущер и още много. Цените и качеството варират в зависимост от типа кожа, обработката ѝ и качеството на труда и закопчалката, вложени в нея. Дори подплатата има значение.

Когато избирате кожена каишка, основното е да следите за качеството на кожата и шевовете. Vostok Europe не допуска компромис с тях.

Каишки от силикон/гума

Този тип каишки са направени за употреба в и около водата и са идеални точно за тази цел. Те са гъвкави, здрави и могат да издържат много време. Сладката и солената вода няма да им навредят. Перфектни са за всеки тип спорт и дейности на открито.

Освен функционални, те могат да бъдат и стилни – материалът може да бъде оцветен във всякакви цветове, които съответстват на Вашия стил, настроение, на елементите на  часовника ви и на какво ли още не.

Ремонт на часовници
Научете повече